با توجه به تحریم های سنگین اعمال شده علیه کشور ما، تمرکز دولت روی این منبع درآمدی طی سال های اخیر افزایش پیدا کرده است. در همین راستا، قوانین مالیاتی جدیدی مطرح شده و بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات گردیده اند. با توجه به این موضوع، آشنایی با مراحل تشکیل پرونده مالیاتی برای تمامی مشمولین پرداخت مالیات اعم از حقیقی و حقوقی، ضروری است. افرادی که بر اساس قوانین مالیاتی کشور مشمول پرداخت مالیات بوده اما نسبت به تشکیل پرونده و تسلیم اظهارنامه اقدام نکنند، با جرایم مالیاتی سنگینی مواجه خواهند شد. به این ترتیب علاوه بر اصل مالیات، باید جریمه آن را هم پرداخت نمایند.
در گذشته مودیان مالیاتی جهت تشکیل پرونده، حضورا به سازمان امور مالیاتی یا دیگر نهادهای ذی ربط مراجعه می کردند. اما امروزه امکان طی کردن مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت آنلاین فراهم شده است. بنابراین تمامی مودیان با مراجعه به این سامانه می توانند اطلاعات خود و کسب و کارشان را وارد کرده و پرونده مالیاتی ایجاد کنند. در ادامه هم امکان ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات تعیین شده از سوی سازمان، به صورت غیر حضوری وجود دارد. از این رو تا حد زیادی در هزینه و زمان مودیان مالیاتی صرفه جویی خواهد شد. از آن جایی که طبق قوانین جدید مالیاتی کشور افراد و کسب و کارهای زیادی مشمول پرداخت مالیات هستند، در این مقاله مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در رابطه با نحوه ورود به سایت تشکیل پرونده و شیوه ایجاد پرونده مالیاتی جدید از طریق آن، به دست آورید.
سازمان امور مالیاتی به منظور ارائه خدمات آنلاین به مودیان و جلوگیری از شلوغی و ازدحام در شعب مالیاتی کشور، اقدام به راه اندازی سامانه ای جامع نموده است. بخش عمده ای از خدمات این حوزه از جمله تشکیل پرونده مالیاتی، از طریق سایت مذکور قابل دسترسی می باشند. بنابراین کاربران به جای مراجعه حضوری به شعب سازمان امور مالیاتی، می توانند خدمات مورد نیاز را به صورت آنلاین و از طریق این سامانه دریافت کنند. تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی، پرداخت مالیات و اعتراض به مالیات تعیین شده، برخی از مهم ترین خدمات سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور محسوب می شوند. البته جهت استفاده از اکثر این خدمات، لازم است مودی ابتدا پرونده مالیاتی خود را تشکیل داده باشد. در این قسمت نحوه ورود به سایت مذکور را بیان کرده و در ادامه به مراحل تشکیل پرونده مالیاتی از طریق این سامانه برای اشخاص حقیقی و حقوقی می پردازیم.
مودیان جهت ورود به سایت ایجاد پرونده مالیاتی، باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارند که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. مراحل لازم برای وارد شدن به سامانه مربوطه، شامل موارد زیر می باشند:
۱ ابتدا باید آدرس اینترنتی سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. جهت این امر می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کنید. ۲ بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. جهت طی کردن مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین آدرس و عنوان را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.در این قسمت نحوه ورود به سایت ایجاد پرونده را برای تان توضیح دادیم. در ادامه هم به مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی می پردازیم تا جهت این امر با چالشی رو به رو نشوید.
بیشتر بخوانید: مالیات نرخ صفر
به کانال تلگرام ما بپیوندید
به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید
اکنون که نحوه ورود به سایت ایجاد پرونده مالیاتی را فرا گرفته اید، به راحتی می توانید وارد این سامانه شده و از خدمات اینترنتی آن بهره مند شوید. موضوع مهم در این رابطه، اطلاع از مراحل مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مالیاتی است. در این رابطه باید بگوییم که مراحل لازم برای ایجاد پرونده مالیاتی در سایت مذکور هم بسیار ساده بوده و مودیان جدید طی چند دقیقه، می توانند اطلاعات خود را ثبت و فرایند تشکیل پرونده مالیاتی را انجام دهند. نحوه ایجاد پرونده مالیاتی جدید برای اشخاص حقیقی و حقوقی در این سامانه، تا حد زیادی مشابه بوده و تنها در برخی جزئیات تفاوت دارد. به هر حال، در این قسمت نحوه تشکیل پرونده برای اشخاص حقیقی را بیان کرده ایم تا این گروه ها جهت ایجاد پرونده و دریافت خدمات آنلاین سایت جامع امور مالیاتی، با مشکلی مواجه نشوند. برخی از مهم ترین مراحل تشکیل پرونده مالیاتی برای مودیان حقیقی از طریق سامانه امور مالیاتی، به شرح ذیل می باشند:
۱ ابتدا با استفاده از توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، به حساب کاربری خود در سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد شوید. سپس از بخش میانی و پایین صفحه، بر روی گزینه «ثبت نام الکترونیک» کلیک کنید.اشخاص حقیقی با طی کردن مراحل فوق، امکان تشکیل پرونده مالیاتی را به صورت آنلاین از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور خواهند داشت. در نتیجه، می توانند از خدماتی نظیر ثبت اظهارنامه مالیاتی، اعتراض به مالیات تعیین شده و پرداخت مالیات، به صورت غیر حضوری بهره مند شوند.
بیشتر بخوانید: نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت بار
در بخش قبل مراحل کلی ایجاد پرونده مالیاتی جدید برای اشخاص حقیقی را توضیح دادیم. بنابراین اکنون مودیان حقیقی به راحتی می توانند با ورود به سامانه امور مالیاتی، پرونده خود را تشکیل دهند. موضوع مهم دیگر در این رابطه، اطلاع از مراحل تشکیل پرونده مالیاتی برای شرکت ها و اشخاص حقوقی است. چرا که تقریبا تمامی شرکت ها مودی مالیاتی محسوب شده و باید ضمن ایجاد پرونده برای کسب و کار خود، در موعد مقرر نسبت به ثبت اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. مراحل کلی تشکیل پرونده برای مودیان حقوقی هم مشابه انجام این کار برای اشخاص حقیقی است که در بخش قبل نحوه انجام آن را توضیح دادیم. بنابراین یکی از اعضای هیئت مدیره باید به سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهد. تنها تفاوت مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، در اطلاعاتی است که باید وارد کنند. برای مثال، مودیان حقوقی برای ورود به سامانه باید شناسه ملی شرکت و رمز عبور را تایید نمایند.
بیشتر بخوانید: مهلت اظهارنامه مالیاتی
طبق قوانین جدید مالیاتی، تمامی افراد و کسب و کارهایی که از دستگاه کارتخوان یا درگاه های پرداخت آنلاین استفاده می کنند، باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری اقدام نمایند. این گروه ها دیگر نیاز به تکمیل و ثبت اظهارنامه نداشته و سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس اطلاعات دریافتی از دستگاه کارتخوان، امکان محاسبه و تعیین مالیات را خواهد داشت. مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی برای کارتخوان، کاملا مشابه روشی است که در بخش های قبل جهت تشکیل پرونده مودیان حقیقی توضیح دادیم. یعنی باید به حساب کاربری خود در سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد شده و پس از ثبت اطلاعات مربوط به کسب و کار و دستگاه کارتخوان خود، پرونده مالیاتی جدید را تشکیل داده و کد رهگیری آن را دریافت نمایید. کارمزد دستگاه کارتخوان را نیز در این خصوص بخوانید.
بیشتر بخوانید: سقف تراکنش بانکی معاف از مالیات
با توجه به تحریم های سنگین اعمال شده علیه کشور و محدودیت سایر منابع درآمدی از جمله منابع نفتی، تکیه بر درآمد مالیات روز به روز افزایش می یابد. در همین راستا، بسیاری از مشاغل مشمول پرداخت مالیات گردیده اند. مودیان جهت تشکیل پرونده مالیاتی مشاغل خود، می توانند به صورت غیر حضوری و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور اقدام نمایند. مراحل ایجاد پرونده مالیاتی برای مشاغل هم مشابه فرایندی است که جهت تشکیل پرونده اشخاص حقوقی توضیح دادیم. به عبارت دیگر، ایجاد پرونده برای مشاغل، دستگاه های کارتخوان، درگاه های پرداخت الکترونیک، شرکت و موارد این چنینی دیگر، به صورت آنلاین از طریق سامانه امور مالیاتی انجام می گیرد. بنابراین با توجه به توضیحاتی که در بخش ابتدایی مطلب ارائه دادیم، به راحتی می توانید وارد سایت مربوطه شده و مراحل تشکیل پرونده مالیاتی را پشت سر بگذارید.
بیشتر بخوانید: دریافت توکن سامانه مودیان
بر اساس قوانین مالیاتی کشور، مشاغل نظام مهندسی هم مانند سایر شرکت ها و کسب و کارها، مشمول مالیات هستند. بنابراین این گروه ها هم باید در اسرع وقت، نسبت به ایجاد پرونده مالیاتی و ثبت اظهارنامه اقدام نمایند. ایجاد پرونده مالیاتی نظام مهندسی هم مشابه با سایر مشاغل بوده و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی، انجام می گیرد. بنابراین افرادی که در حوزه مشاغل نظام مهندسی فعالیت دارند، با مطالعه بخش مربوط به مراحل تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، می توانند از فرایند ایجاد پرونده مطلع شده و اقدامات لازم را انجام دهند.
منبع : تشکیل پرونده مالیاتی